Jörn Donners betydelse för svensk film och två franska kulturprofiler i badrock

54 min
Den franske författaren Michel Houellebecq är tillbaka i ännu en mockumentär om konstnärslivets villkor, sexuella hågkomster och kroppar. Dessutom möter vi Amanda Kernell som har gjort skilsmässofilmen "Charter".

VI MINNS JÖRN DONNER

Den finländske författaren och före detta VDn för Svenska Filminstitutet har gått bort, 86 år gammal. Gunnar Bolin och Roger Wilson minns honom och hans betydelse för svensk film. Hur hade han till exempel hanterat den pågående svenska filmkrisen?

SUMMERING AV GÖTEBORGS FILMFESTIVAL

Mina Benaissa och Roger Wilson rapporterar från festivalen där de har träffat Amanda Kernell som är tillbaka med en ny långfilm efter segertåget med "Sameblod". Den nya handlar om en mamma som i samband med en infekterad skilsmässa, kidnappar sina egna barn. Och så är Jens Jonsson aktuell med andra världskrigsdramat "The Spy" om den norska filmstjärnan Sonja Wigert som värvades av den svenska underrättelsetjänsten som spion. Dessutom fördjupar sig Roger Wilson i festivalens Brasilientema.

DEN FRANSKA MOCKUMENTÄREN THALASSO

Gérard Depardieu och Michel Houellebecq möts på Marcel Prousts favorit-spa i Frankrike för en humoristisk samtidsanalys och sexuellt skryt.  Mockumentären "Thalasso" är en uppföljare till filmen "Kidnappningen av Michel Houellebecq" av Guillaume Nicloux som kom 2014.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Nina Asarnoj