Hur ska man hälsa i corona-tider?

40 min
Ska man sluta att ta i hand när man hälsar, på grund av coronaviruset? Dessutom: vad vill EU:s nye utrikeschef och vem är han?

Ska man sluta att ta i hand när man hälsar, på grund av coronaviruset? Med oss i studion har vi Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Ny utrikeschef i EU är spanjoren Josep Borrell som tagit över efter Italiens Federica Mogherini. Vem är han egentligen och vad skulle han kunna göra för den svensk-kinesiske bokförläggaren Gui Minhai, som nyligen dömts till fängelse, i Kina? Med som gäst finns Ekots EU-kommentator Susanne Palme.

I dagens Nordegren & Epstein ska vi också tala om sömnsvårigheter och så kallade tyngdtäcken som sägs förbättra sömnkvaliteten. Men fungerar de verkligen och är de värda sitt, många gånger, höga pris? Ludger Grote, professor och överläkare inom sömnmedicin vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, medverkar i programmet.

Det ska också handla om hur det känns att komma på andra plats i Vasaloppet och om rekordloppet av Lina Korsgren som är den snabbaste kvinnan någonsin i loppets historia.

Dessutom: Roman Polanskis nya film om Dreyfus-affären har skapat debatt om huruvida man ska se filmen eller inte. Louise Epstein har nyligen sett filmen och ger sin syn på saken.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Jakob Runevad Kjellmer

Redaktör: Helena Nordenberg