DOKUMENTÄR: Gudadödaren

33 min
Under 2010-talet dominerades Super Smash Bros Melee-scenen av fem spelare som gick under ett övermänskligt namn: De fem gudarna. Men en spelare skulle utmana dem och visa att även gudar är dödliga.

När Super Smash Bros Melee släpptes till Gamecube 2001 blev det en enorm succé. Snabbt växte en tävlingsscen fram där spelare från hela världen ställde Marios eldbollar mot Pikachus blixtar och Samus missiler i hopp om att visa att just de var bäst. Snart hade fem spelare utmärkt sig som överlägsna. Fem spelare som var så oslagbara att de fick namnet "de fem gudarna". Men i början av 10-talet skulle en spelare visa att även gudar går att besegra.

Hör P3 Spels Elisabeth Bergqvist berätta historien om hur ett fightingspel förvandlades till ett slagfält för prestige och svek. Adam "Armada" Lindgren förklarar hur det känns att bli kallad gud och hur Smash-scenen utvecklats genom åren. Dessutom berättar William "Leffen" Hjelte hur det känns att vara hatad av sina motspelare och om drivkraften att bli bäst av alla.