Hur viktig är ens partner när man ska vinna ett val?

40 min
Jill Biden och Jane Sanders - vilka är dom och vilken betydelse har de för vem som ska bli demokraternas presidentkandidat?

Just nu kämpar Joe Biden och Bernie Sanders om att bli demokraternas presidentkandidat. Det är inte bara de som måste vara på topp även deras fruar måste jobba hårt. Så frågan är hur bra har Jill Biden och Jane Sanders varit i årets valrörelse och vilken roll har deras insatser spelat? Det ska vi prata om med Sveriges Radios USA-korrespondent Kajsa Boglind och statsvetaren och PR-konsulten Elizabeth Walentin.

För ett tag sen pratade vi om konflikten mellan A-traktorförare och bilister och på allmän begäran kommer vi idag att reda ut skillnaden mellan A-traktorn och dess föregångare EPA-traktorn. Fast framför allt kommer vi att prata om vilken roll EPA-traktorn spelat i det svenska samhället. Nils Olander, intendent vid Tekniska museet i Stockholm gästar.

Färre och färre söker sig till prästyrket så många församlingar i svenska kyrkan har svårt att rekrytera. Är lönerna för låga eller är det den rätta tron som saknas? James Starr, rektor på Johannelunds teologiska högskola medverkar.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jakob Runevad Kjellmer
Redaktör: Jonatan Loxdal

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.23
  Dusty Springfield - Son of a Preacher Man (Single)
  Album: Son of a Preacher Man (Single)
  Bolag: WMG - Atlantic Records
 • 15.29
  Thore Skogman - Ett Brev Betyder Så Mycket
  Album: Pop Opp I Topp
  Bolag: Parlophone Sweden