Kan konservatismen locka anhängare i Sverige?

40 min
Mattias Karlsson och Arvid Hallén vill väcka idédebatt med sin konservativa tankesmedja Oikos. Men vad är det för konservatism de är ute efter? Dessutom: är det fel att tvätta polismössor?

Den nya tankesmedjan Oikos vill att konservatismen ska bryta ny mark i Sverige. Men vilka frågor kan locka folk till den konservativa ideologin, och vilken konservatism är det Oikos vill ha? SD:s Mattias Karlsson och Arvid Hallén, båda från Oikos, är med oss i studion.

Ska vi utsätta våra kroppar för mer extrema upplevelser? Det tycker den nederländske livsgurun Wim Hof, som gärna badar isvak och senast syntes i tv-serien The Goop lab. Men finns det evolutionära belägg för det han säger?  Erika Schagatay, professor i zoofysiologi på Mittuniversitetet, hjälper oss att reda ut det.

Poliser ska inte tvätta sina mössor! Det tycker stora delar av kåren enligt en artikel i Polistidningen. Men varför är det så viktigt att inte vaska bort sina erfarenheter? Södermalmspolisen Viktor Adolphson ger sin syn på saken.

Dessutom: utrikesministerns hälsning till svenska soldater och förslaget att förbjuda kontantfria butiker i New York.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Jenny Teleman

Producent: Jakob Runevad Kjellmer

Redaktör: Jonatan Loxdal