Coronaviruset – Guds straff eller?

45 min
Människor och tro tar upp religionens betydelse i denna globala kris. Vad spelar tron och religionen för roll, är pandemin Guds straff? Eller ett ingripande från en högre makt för att lära oss något?

På bara några dagar förändrades tillvaron för mer eller mindre hela världens befolkning. Land efter land sätter sina invånare i karantän i kampen mot den nya coronasmittan: skolor stängs, börsen rasar, folk förlorar sina jobb och debatten går hög om vad som är rätt åtgärder och rätt inställning till det vi nu har att gemensamt hantera.

I programmet hör du den pensionerade smittskyddsläkaren och tillika prästen, Per-Erik Åbom från Jönköping, som reagerar på dagens pandemi men också sätter den i ett historisk perspektiv.

Vi möter också den islamiske församlingsledaren Haider Ibrahim, som jobbar mycket på sjukhusen i dessa tider. Och så träffar vi Annahita Parsan i Hammarbykyrkans persiska församling. Hon berättar om sin och församlingens roll, men också om varför hon tror att viruset  är ett tecken på att undergången är nära. Och så har vi frågat några stockholmare vad de tror om coronasmittan.