60 år med Lena Cronqvist välter Waldemarsudde

54 min
Nu öppnar den hittills största utställningen med verk av Lena Cronqvist på Waldemarsudde – med konst skapad under hennes snart 60 år som konstnär. Varför berör verken så starkt?

Kulturredaktionens Cecilia Blomberg medverkar i dagens P1 Kultur för ett samtal om Lena Cronqvist och hennes position som en av de mest framstående svenska konstnärerna.

VI MINNS FÖRFATTAREN ANNE-MARIE BERGLUND

I fredags dog författaren Anne-Marie Berglund. Hon blev 68 år gammal. Katarina Wikars minns en förebild, mystiker och halsbrytande anarkist som gjorde världen större.

ALFREDO JAAR ÄR ÅRETS HASSELBLADSPRISTAGARE

Elias Arvidsson har träffat chilenaren Alfredo Jaar som blev mycket glad och överraskad över priset som årligen delas ut för ”framstående fotografisk gärning. Alfredo Jaar är arkitekt, filmskapare och känd bland annat för projektet Rwanda.

TVÅ AV RIKSTEATERNS UPPSÄTTNINGAR I VÅR

Kulturredaktionens teaterkritiker Jenny Teleman har sett "Den svenska sonen" av Joel Mauricio Isabel Ortiz, en uppsättning som nu ska ut på en lång turné - och - reporter Björn Jansson har träffat gänget bakom pjäsen "Du har hela livet, habibi" som kommer att spelas under våren i hela landet.

OBS-LÅNGESSÄ: MARTIN ENGBERG OM BERÄTTELSENS DELAR

Den här veckan dissekerar författaren Martin Engberg "Berättelsen" och varje dag till och med torsdag tar han sig an beståndsdelarna, en och en. I dag är det förstås Början som skärskådas.

Programledare: Karsten Thurfjell
Producent: Maria Götselius

Musik som spelats i avsnittet