Allt stänger medan skogen är öppen – en konstutställning bortom vita väggar

53 min
Kulturlivet på institutionerna är till stor del stängt. Istället har några konstnärer tagit initiativet och gjort en snitslad konstbana i skogen vid Kaknästornet i Stockholm. De kallar den "Tyst Vår".

Karsten Thurfjell träffar Mats Bigert som visar ett eget verk i skogen på Djurgården och som har varit med och gjort utställningen "Tyst Vår". Alla är välkomna att följa den karta som visar var konstverken finns och med säkerhetsavstånd uppleva en konstutställning i det fria.

Länk till kartan för att hitta konstverken: Karta utställningen "Tyst vår"

SUNNE AKADEMIE BOKLUDD LÄSER HELST SMALT OCH FRANSKT

Sunne Akademie Bokludd består av människor som bott lite varstans i världen och Sverige men som alla nu verkar ha enats: Värmländska Sunne är bästa platsen att bo och läsa i. P1 kultur hälsar på en kväll när de ska prata om "Testamente" av Nina Wähä. Det besöket hos en av de fyra bokklubbar som är med och utser vinnaren  Sveriges Radios Romanpris i år.

KLASSIKERN OM GÖSTA BERLINGS SAGA

Det är 200 år sen nu, kavaljererna styrde på Ekeby i Värmland, ledda av den karismatiske avsatte prästen Gösta Berling, i Selma Lagerlöfs debutroman från 1891. Boken fick ett ljumt mottagande men den 33-åriga författaren lät sig inte nedslås utan trodde på sin möjlighet att kunna försörja sig på sitt skrivande. Katarina Wikars läser om en roman som hon fortfarande tycker hypnotiserar genom sitt myller av detaljer och rika persongalleri.

LÄSNING I CORONATIDER

I dagarna kommer Jan Stolpes nyöversättning av Albert Camus roman "Pesten" ut. En bok som nått nya försäljningsrekord i många länder efter att coronapandemin paralyserade världen. Anna Tullberg har läst om Pesten, men även Paolo Giordanos nyskrivna essän "Smittans tid".

Programledare: Roger Wilson
Producent: Cecilia Blomberg

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.22
  Jon Brion - Row
  Album: Eternal Sunshine of the Spotless Mind Original Soundtrack
  Bolag: EMI Marketing
 • 13.34
  Ttes Raides - Les Autres
  Album: Les autres
  Bolag: WMG - WM France