Kan regeringen rädda jobben, Eva Nordmark (S)?

57 min
Aldrig tidigare har så många varslats om uppsägning. Över 80 000 har anmält sig som arbetslösa sedan början på mars. Samtidigt permitteras tiotusentals tillfälligt från sina jobb.

För att hålla ekonomin flytande under coronakrisen har regeringen lagt flera stödpaket; företagen får hjälp att behålla sin arbetskraft med hjälp av bl.a. korttidsarbete och kreditgarantier. Och för dom som förlorar jobben ska det bli lättare att få A-kassa.

Men om krisen blir långvarig, vad kan regeringen ta till då? Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) i Ekots Lördagsintervju.

Analys: Kristian Åström, Ekots ekonomikommentator.

Därefter om prioriteringar inom vården. Svensk sjukvård har på rekordtid ställt om för att kunna vårda covid-patienter. Men vad händer med övriga sjukvård när så mycket fokus läggs på Corona?

Nästa vecka kommer Socialstyrelsen att presentera nationella principer för prioritering av sjukvården under covid19-pandemin. Thomas Lindén från Socialstyrelsen berättar hur läkare ska prioritera mellan patienterna om det blir brist på vårdplatser.

Programledare: Monica Saarinen 
Producent: Maja Lagercrantz
Tekniker: Josef Reinhold