Bob Hansson om livet - om vikten av snällhet

44 min
Snällhet, elakhet, hur påverkar och styr det våra liv och hur viktigt är egentligen snällhet? Det diskuterar Bob Hansson författare och poet med sina gäster.

Att arbetsleda med snällhet som huvudtema t o m krama sina medarbetare som tradition, ger det en bättre arbetsplats? Att vara så snäll mot sina vänner att man tillslut blir arg och känner sig utnyttjad vad innebär det?

--Snällhet är hård som granit, vi kan inte leva utan snällhet menar Janne Staff som arbetat som polis, men säger samtidigt att har man inte varit uppväxt med snälla förtecken är det inte så lätt att vara naturligt snäll.

--Det handlar framförallt om att lära sig vara snäll mot sig själv säger Agneta Lagercrantz författare och journalist som skrivit böcker på temat.

--Många är just snälla mot andra utan att kunna vara det mot sig själva, vilket är vanligt i hela världen, menar Agneta Lagercrantz

I samtalet om snällhet och elakhet medverkar också Olle Carlsson präst, Marcus Bremdahl kökschef, samt Gunda Magnusson senior journalist.

I nästa program 1/5 kl 17 handlar det om att säga upp kontakten till sina föräldrar eller till sitt barn. Hör gärna av er till oss med dina egna tankar

bobhanssonomlivet@sr.se

Musik som spelats i avsnittet

 • 17.00
  John Barry - Midnight Cowboy
  Album: Midnight Cowboy: Music From The Motion Picture
  Bolag: EMI/EMI Records (USA)
 • 17.19
  Joel Lyssarides - Circling
  Album: A Better Place
  Bolag: Naxos Sweden - Prophone Records