När Greta förvandlades till Garbo – vi diskuterar nya boken "Love"

54 min
Greta Garbo kom tillsammans med Mauritz Stiller till USA som 19-åring. Kerstin Gezelius och Alexander Onofri har skrivit en roman byggd på gedigen research om de första stormiga åren i Hollywood.

PREMIÄR FÖR TV-CIRKELN OM "SVENSKA HJÄRTAN"

Vi kollar på 80-tals klassikern "Svenska hjärtan".  Under fyra fredagar dissekerar P1 Kulturs programledare Roger Wilson första säsongen av den klassiska tv-serien "Svenska hjärtan" tillsammans med kulturredaktionens Nina Asarnoj och Emma Engström. Häng på! Första samtalet kretsar kring avsnitt 1 och 2.

MAKTBERUSAD KATARINA DEN STORA I YTTERLIGARE EN NY TV-SERIE

Platsen för HBOs "The Great" är ryskt hovliv i slutet av 1700-talet. Björnar går omkring i slottets salar och svenska huvuden serveras på fat, samtidigt som den franska upplysningens idéer letar sig in i hovet. Regisserar gör Tony McNamara som gjorde succé med långfilmen "The Favourite".  Vår kritiker Ylva Nilsson är med och pratar om "The Great". Men jämför också med höstens serie "Catherine the Great" där Helen Mirren spelar Katarina den stora.

NYSKRIVEN DRAMATIK I CORONATIDER

"Lika snabbt som covid-19-viruset sprider sig, ville Folkteatern försöka fånga den nya situationen som världen genomlever just nu." Så går det att läsa på Folkteaterns hemsida. På sin digitala plattform Fjärde Scenen har precis tre korta föreställningar haft premiär skrivna av dramatiker från Island, Argentina och Finland. Frida Röhl regisserar och Kulturredaktionens Jenny Teleman har tittat och kommer till studion för att prata om dem.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Cecilia Blomberg