Att spela golf på budget

40 min
Allt fler vill spela golf, men hur gör man om man vill hitta en klubb som inte kräver ett välfyllt bankkonto? Bo Bengtsson från Svenska Golfförbundet berättar mer.

På senare tid har antalet intensivvårdsplatser ökat i Sverige och många som inte arbetat med intensivvård tidigare gör det nu för första gången. Vilka knep finns det för att ett vårdteam ska fungera så bra som möjligt när allt helst måste fungera direkt? Magnus Hultin, programdirektör för läkarutbildningen och ansvarig för kunskapsprovet för läkare, utvecklar.

Många lyssnare hör av sig till oss för att uttrycka irritation över sättet som ordet "upp" används i massmedier när det handlar om att många länder planerar att lätta på restriktionerna i samband med corona-pandemin. Hur skiljer sig ett äktsvenskt upp från engelskan "up"? Varför detta öppna upp hela tiden undrar lyssnarna.

I dag ska vi försöka reda ut varför användningen av ordet upp har förändrats i svenska språket, med hjälp av Elzbieta Strzelecka, universitetslektor på Mittuniversitetet och forskare på svenska språket.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jakob Runevad Kjellmer

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.31
    Lisa Ekdahl - Öppna upp ditt fönster
    Album: Lisa Ekdahl
    Bolag: Parlophone Sweden