Så fixar du maten ombord på båten

Trångt och primitivt kök. Ont om vatten och pytteliten kyl.
Vad ska man handla? Hur ska man stuva? Vad ska man laga?
Malin Jormasdotter i Vänersborg skickade ett mail till oss och undrade. Hon och hennes man har just flyttat till segelbåten permanent.
Liv Bryngelsson och hennes man har bott mycket på båt. Som mest när de seglade i Latinamerika och Västindien i tre och ett halvt år. Liv har också skrivit Båtköket, en bok med tips och recept.
- Vi äter bättre ombord än hemma, säger Liv. Man har mer tid och blir mer uppfinningsrik.
Liv delar med sig av sina tips. Som ju kan användas också i husbilar, tält och sommarstugor.
Johannes Bronte Lundell berättar hur det är att laga mat på ett större fartyg. Han är kock ombord på skolfartyget Gunilla som nyligen återvände från Karibien. En nästan 50 meter lång tremastad bark, som används som skolfartyg på Öckerö gymnasium. Fartyget fick segla hem i förtid pga corona-pandemin, och gjorde också sin längsta segling - 43 dygn.
Musik som spelats i avsnittet
-
10.08Povel Ramel - Måste vägen till Curacau gynga så?Album: Povel Ramel / De bästa av Povels mångsidor - Karamelodier i kategorierBolag: Universal Music
-
10.33The Bitter and Sick and Die Alones - BloodAlbum: Fire, StormBolag: Förfallet Records