Svenska berättelser på scen - Som om att jag inte fanns av Erik Engelv

55 min
Pappa och mamma kommer med en prinsesstårta. De vill säga farväl för alltid till sin son. En berättelse av Erik Engelv om att lämna Jehovas vittnen, berättad på scen på Dramatens Elverk i Stockholm.

Eriks liv och uppbrott var en av förlagorna till karaktären Benjamin i Jonas Gardells romansvit "Torka aldrig tårar utan handskar".

"Svenska berättelser på scen" är mötet mellan en persons egen berättelse, en musiker och en poet. Föreställningarna är baserade på radioserien Svenska berättelser där lyssnarna själva får skriva och berätta sina historier, producerad av Ola Hemström.  

Här kan du följa med på den föreställning som spelades in kvällen den 5 december 2019 på ett fullsatt Dramaten Elverket i Stockholm.

Med på scen finns förutom Erik Engelv poeten Johanna McCormick som tidigare tillhörde samma församling som Erik Engelv och 
musikern Lisa Grotherus som skrivit och framför musiken till föreställningen. För regin och presentationen står Niklas Mesaros och producent och dokumentärt textansvarig är Ola Hemström på Sveriges Radio.

Svenska berättelser på scen presenteras av Dramaten& i samarbete med Sveriges Radio.