Hur slajdar man in i någons DM?

40 min
I dag handlar det om om att hitta kärleken genom direktmeddelanden i sociala medier. Och så fördjupar vi oss i den amerikanska polisutbildningen.

Emelie Roslund som driver podden Singelrådet är med som gäst i studion, för att förklara närmare vad som egentligen menas med att "glida in i någons DM".

Och i dag är det annandag pingst, vars firande hamnat i skymundan efter att nationaldagen den 6 juni infördes. Saknar vi annandag pingst som helgdag? Det ska vi också tala om i dagens program.

Dessutom: Även inom vården har det stundtals varit svårt att få alla att ordentligt följa de så kallade basala hygienrutinerna. Det ledde till att sjuksköterskan Frida Magnesved och hennes kollegor gjorde en humoristisk film, innehållande ketchup, för att belysa detta klassiska vårdproblem.

I dagens program ska det också handla om polisutbildningen i USA, mot bakgrund av att ännu ett uppmärksammat fall av polisvåld mot den afroafrikanska befolkningen inträffat, i Minneapolis där 46-årige George Floyd kvävdes till döds vid ett polisingripande. Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet, medverkar.

Det ska också handla om ny forskning vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU. Forskningen som går under namnet Ko och kalv tillsammans handlar om hur kon och kalven påverkas av omedelbar separation. Och frågan är: Varför dröjde det så länge innan den här typen av forskning kom?

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jakob Runevad Kjellmer
Redaktör: Helena Nordenberg

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.08
  Digiffects Sound Effects Library - Cow Mooing Outside
  Album: Farm Sounds
  Bolag: Hot Ideas 2016
 • 15.18
  Avicii, Sandro Cavazza - Without You
  Album: This Is It Supported by TGC
  Bolag: Universal Music
 • 15.20
  Yo Gotti - Down In the DM
  Album: Down In the DM
  Bolag: Epic/CMG