Hur liten får en restaurangportion vara?

40 min
Varför får man så lite mat när man äter på restaurang? Dessutom ställer vi oss frågan: när var den svenska äldrevården som bäst?

På senare tid har tillståndet i den svenska äldrevården fått stor uppmärksamhet. Vad beror det på att så många äldre blivit smittade av corona-viruset? Och har vården de fått varit av tillräckligt hög kvalité? I dag ska vi göra en historisk tillbakablick för att ta reda på om svensk äldrevård någonsin haft en guldålder. Helene Brodin, universitetslektor institutionen för Socialt arbete vid Stockholms universitet, medverkar.

På senare år har det blivit trendigt med mellanrätter, det vill säga ganska små portioner som ska kombineras. Det har fått Louise att undra om denna vurm för det minimala även påverkat vanliga kvarterskrogar så att mängden mat i en huvudrätt numera är betydligt mindre än för tio år sedan. Vad gör jag då som konsument? Kan jag be om mer mat utan att vara oartig? Viggo Cavling, krogskribent, och Ulrika Karlsson, krögare och föreläsare, medverkar.

I förra veckan blev det klart att Zlatan-statyn ska stanna i Malmö. Själv tänkte jag på Gustav Adolfs torg. Jag har fått lyssnarkritik för detta förslag. Hur resonerar kommunen? Frida Trollmyr (S)
, kommunalråd med ansvar för kultur och fritid, är med i programmet.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist