Meny Norrlandsresan - Tomatkalas

25 min
Nu är den svenska tomaten som bäst. Susanne bjuder på tomatkalas med tomatsås, tomattarte, torkade tomater och en ljuvlig tomatsallad.

I Meny i sommar får vi följa med till Susanne Jonsson smultronställe, en liten grå stuga vid Nordmalingsfjärden.

Susanne vill inspirera till det enkla i matlagningen med lokala råvaror.

- Man ska inte tjorva till det, som Susanne säger.

Gerhard Stenlund kommer på besök till det lilla stugköket för att få ta del av Susannes kocktips och recept.

Vi kommer också att få träffa kemisten Roger Ahlgren från Kost- och måltidsvetenskapsprogrammet vid Umeå Universitet.

Susanne Jonsson är kock med en fil mag i gastronomi. Hon har skrivit flera kokböcker och driver en välbesökt blogg. Susanne är född och uppvuxen i Gällivare och Porjus i Norrbotten, i en familj med samiska, svenska och amerikanska rötter.

Gerhard Stenlund är programledare på Sveriges Radio Västerbotten och hörs också i Karlavagnen i P4.

Producent Karin Grönberg.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.04
    Art Farmer - Fair Weather
    Album: Modern Art
    Bolag: Blue Note Records