Kan körkort för vattenskotrar minska allvarliga olyckor?

40 min
Vårdslösa vattenskotrar, nitiska och redliga statstjänstemän samt Trumps musikproblem avhandlar i veckans första upplaga av Nordegren & Epstein!

Varje år sker det flera allvarliga olyckor med vattenskoter. 2019 infördes en åldersgräns på femton år men flera myndigheter och kommuner menar att de inte räcker. Under helgen berättade regeringen att man ska skynda på för att ta fram ett lagförslag om förarbevis för vattenskoter. Med oss i programmet har vi Johan Stenqvist, befälhavare vid Kustbevakningen och Erik Persson tidigare SM-mästare i Vattenskoter.

Nyligen blev Tillitsdelegationen färdig med sitt förslag till en obligatorisk introduktionsutbildning för statsanställda. Vad kommer att ingå i den tio timmar långa kursen och kommer den göra så att framtidens statstjänstemän blir mer nitiska och redliga? Detta och mycket mer kommer Christina Forsberg, ordförande vid Tillitsdelegationen, att svara på.

Vid flera tillfällen har USAs president Donald Trump använt sig av Rolling Stones musik. Bandet har protesterat utan att det har gett resultat men nu har Stones bestämt sig för att stämma presidenten. Vilken musik skulle Trump kunna spela istället för att höja stämningen på sina kampanjmöten? I programmet så har vi den musik- och amerikansk politikintresserade Johan Ingerö, till vardag policyansvarig i Kristdemokraternas partiledarstab.

Det blir även rakade mansben, minishorts och sköldpaddan Mr Tomato!

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jakob Runevad Kjellmer 
Redaktör: Niklas Runsten

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.31
  The Rolling Stones - You Can't Always Get What You Want
  Album: Let It Bleed
  Bolag: Decca Music Group Ltd.
 • 15.36
  Megadeth - Washington Is Next!
  Album: United Abominations
  Bolag: Roadrunner Records