Skilsmässor, kollektivtrafikträngsel och sittdans

40 min
Louise och Thomas är tillbaka efter sommaruppehållet, med en massa frågor om coronans effekter på kärlek och kriminalitet med mera.

Skilsmässorna har ökat på senare tid inte bara här i Sverige utan även i många andra länder. Troligen beror det på att många par som en följd av corona-pandemin tillbringat mycket mer tid tillsammans än vanligt och då börjat se relationen med nya ögon. Kan man rädda relationen genom att schemalägga tid ifrån varandra? Vi vänder oss till psykologen Anna-Karin Norlander med frågor om hur kärleken får en ny chans.

Pardans kan förstås vara ett sätt att komma närmare varandra, men det är ju också någonting som påverkats av pandemin. Nu försöker nöjes-Sverige komma på olika kreativa lösningar. Kan till exempel sittdans vara kul? Dansläraren Dermot Clemenger kanske kan förhoppningsvis lära ut lämpliga sittande discomoves.

I förra veckan berättade Ekot att det är fler än vanligt som har hört av sig till polis och socialtjänst för att de vill lämna kriminaliteten. Vad krävs det för att det ska lyckas och finns det någon erfarenhet från ett kriminellt liv som kan användas i ett laglydigt yrkesliv? Kriminologen Camila Salazar Atías och Jacob Fraiman från Unga KRIS ger råd.

Och så undrar Louise om det är dags att ändra inställningen till personer som kommer försent för att de har väntat på nästa buss för att inte trängas i kollektivtrafiken? Hjälte istället för slöfock. Håller Thomas med?

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Maria Bertell

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Halfdan E - Borgen Main Titles
  Album: Borgen (OST)
  Bolag: PlantSounds
 • 15.19
  Classical Artists - Das Rheingold - sinken hinab zu den schmiedenden Zwergen
  Bolag: TELARC
 • 15.34
  Sister Sledge - He's the Greatest Dancer
  Album: Saturday Night Dance Mix
  Bolag: Arcade