Hur hanterar teatrarna inställda premiärer?

40 min
Idag om prinsens boksatsning om dyslexi och den nya humorserien "Premiärdatum oklart". Hur står sig dyslexiforskningen idag? Dessutom får Thomas hjälp med sin hönshållning.

I veckan lanserade Prins Carl-Philip och Prinsparets stiftelse boken "Älskade Dyslexi" som vill nyansera bilden av dyslexi och lyfta fram alla fördelar med diagnosen. Hur ser bilden av dyslexi ut idag och vad finns det för stöd? Vi gästas av dyslexiforskaren Anna Fouganthine och P3 Klubbens Nanna Olasdotter Hallberg som själv är dyslektiker.

Vi uppmärksammar den nya mockumentären "Premiärdatum oklart" som igår hade premiär på SVTplay. Där ser vi bland annat Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg och Michael Lindgren som driver med sig själva och om kulturarbetarnas ångest när teaterpremiärer skjuts fram. Hur sanningsenligt är den egentligen? Skildrar den trots humorn hur skådespelarna faktiskt känner? Till studion kommer Michael Lindgren som är skådespelare och regissören bakom serien.

Senaste tiden har vi pratat mycket om rovdjursproblematiken för våra fårbönder. Även Thomas har problem med rovdjuren när hans höns en efter en försvinner. Allt från rovfåglar till minkar smyger in i hägnet. Thomas beskriver det som en massaker. Hur ska han gå till väga för att skydda de sista kycklingarna? För att få hjälp ringer vi upp Jirka Bärnlund Fors, ordförande i svenska lanthönsklubben.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Niklas Runsten

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.36
    Gösta Jonsson med sin orkester - Ingen rädder för vargen här
    Album: Det var bättre förr Volym 1b 1931-1935
    Bolag: UMG - Universal Music AB