Psykisk ohälsa det nya normaltillståndet?

40 min
Hjälper eller stjälper självhjälpsgrupper personer med psykiatrisk diagnos?

Innebär det faktum att psykiatriska diagnoser utgör nästan hälften av alla sjukskrivningar att psykisk ohälsa blivit normaliserat? Är det rent av fel att försöka hjälpa drabbade att må bättre? Psykiatern Christian Rück har skrivit boken "Olyckliga i paradiset – varför mår vi så dåligt när allt är så bra", och anser att det är dags att göra skillnad mellan vanligt lidande och det man bör söka vård för.

Thomas är ju besatt av amerikansk inrikespolitik och satt förstås uppe i natt och kollade på del 1 av Det republikanska partikonventet. En tv-serie i fyra delar som inleddes med att huvudrollsinnehavaren/president Donald Trump gjorde en poäng av att sändningen saknade världsartister och i stället lät vanliga människor jubla på riktigt. Hur bra tv var det? Anders G Carlsson, exekutiv producent på SVT, kommenterar.

Idag meddelades att backhopparen Jan Boklöv ska delta i årets upplaga av Mästarnas mästare. Sverige har inte haft någon ny backhoppningsstjärna sen Boklövs storhetstid på 1980-90-talet. Idag står hoppet till dam-talangen Astrid Nordstedt. Vad tror denna 19-åring om backhoppningens framtid?

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.22
    Tammy Wynette - Stand By Your Man
    Album: Country Love
    Bolag: Columbia/Legacy