Kommer Trump skapa fred i Mellanöstern?

40 min
Om det nya fredsavtalet i Mellanöstern och varför många vill åt språkrörsplatsen hos Miljöpartiet. Vad säger det om partikulturen? Dessutom - krisen hos de kungliga slotten och den nya BLM-låten.

När Donald Trump valdes till president för snart fyra år sen sa han att det inte är så svårt som alla påstår att skapa fred i Mellanöstern. För snart två veckor sen undertecknade Israel avtal med både Barhain och Förenade Arabemiraten något som Trump själv ser som födelsen av ett nytt Mellanöstern. Har han rätt eller fel? Vi gästas av mellanösternforskaren Anders Persson.

Inatt går nomineringstiden ut för Miljöpartiets nya språkrör. Hittills är det fem personer som är villiga att ta över efter Isabella Lövin. Det har inte varit svårt att hitta frivilla som vill ta över. Vilken av kandidaterna ökar risken för en regeringskris? Expressens Maggie Strömberg kommer till studion för att berätta mer.

Idag släpptes låten "Tillsammans" med bland annat artisterna Jireel, Gee Dixon och Oliviah. Låten är gjord till förmån för Black Lives Matter-rörelsen dit pengarna går oavkortat. Oliviah som är med på låten medverkar för att prata mer om initiativet och hur hon har valt att skildra rasismens påverkan på människor i sin vers.

I takt med pandemin har turistnäringen varit sämre än vanligt för de kungliga slotten. Louise lägger fram en rad förslag på hur man ska få tillbaka slottsturismen och vad som krävs för att locka republikanerna till slottsbesök.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Ulrika Lindqvist

Research: Julius Bäckman