Får vi se munskyddet i vårens klädkollektioner?

40 min
Idag om munskyddets nya roll som modeaccessoar och den eventuella ruraliseringen av våra storstäder. Innebär smitthärdarna i de stora städerna ett lyft för landsbygden?

I natt lyssnade Thomas först på ett kampanjtal med en osammanhängande och förvirrad Joe Biden och sedan ett valmöte med en maniskt hyperaktiv Donald Trump. Vad händer om omgivningen bedömer att en president är för mentalt instabil för att sköta sitt jobb och för att förfoga över kärnvapenkoderna?

Vi pratar också om munskyddet som modeaccessoar. I takt med att många i världen idag tvingas bära tygstycket runt munnen väljer många att ta ut svängarna och smycka till och designa sina egna. Kommer vi få se mer av detta i modevärlden? Vi gästas av Louise Wallenberg, professor i modevetenskap vid Stockholms universitet för att höra mer om vilken roll munskyddet fått inom modevärlden idag.

Under senare tid har allt fler valt att flytta ifrån storstäderna runt om i världen. Samma mönster går att tyda i Sverige. De senaste åren har bostadspriserna ökat mest i städer som Falköping, Oxelösund och Finspång. Anar vi en ny trend där man i större utsträckning lämnar de stora städerna? Beror det på coronapandemin och oron kring smittspridning? För att reda ut det här medverkar Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi vid Jönköpings universitet.

Igår var Thomas kritisk till hälsofanatsimen hos regeringens nationella samordnare för fysisk aktivitet. Johan Holmsäter, grundare av Friskis & Svettis gästar studion och berättar om han vill införa gymnastikplikt.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman