Vilken är nästa grönsakstrend?

40 min
Under de senaste åren har kålen blivit trendig. Särskilt grön och svartkål. Hur kommer det sig och vad får vi se härnäst? Sedan undrar vi hur NATO ska hantera konflikten mellan Frankrike och Turkiet?

Situationen mellan de båda NATO-länderna Frankrike och Turkiet är ansträngd. Ambassadörer har kallats hem, ledare har fått rådet söka psykiatrisk hjälp och det också har uppmanats till handelsbojkott. Hur ser NATOS rutiner ut för att lösa konflikter av den här typen och vad händer med försvarsalliansen om bråken fortsätter? Mike Winnerstig, chef för säkerhetspolitiska enheten vid FOI gästar studion.

Under de senaste åren har olika former av kål varit rejält trendiga och då särskilt grön och svartkål. Eller som man säger på engelska: kale. Idag undersöker vi vilken grönsak som står näst på tur för att göra ett segertåg i matbloggar och recept? Vilka krav kommer att ställas på nästa it-grönsak. Räcker det att göra sig bra på bild eller måste den vara närproducerad och näringsrik också? Kocken och kokboksförfattaren Alice Knutas medverkar tillsammans med Håkan Jönsson, docent i etnologi vid Lunds Universitet.

Många svenskar tycker att vi ska lära oss av våra grannländer när det kommer till hanteringen av covid-19 enligt en Novus-undersökning. Samtidigt är förtroendet för Anders Tegnell högre än någonsin. Vad beror det på?

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.05
  Juliette Greco - Sous le ciel de Paris
  Album: La fête est là
  Bolag: Isis
 • 15.27
  Bengt Palmers - Med Suntrip Mot Solen
  Album: Sällskapsresan - Filmmusiken
  Bolag: Parlophone Sweden
 • 15.42
  Go Royal - Swedish Fika
  Album: Swedish Fika
  Bolag: 2017 Go Royal, distributed by Spinnup