Resiliens – hur mycket stryk tål du?

55 min
Har du förmågan att framgångsrikt hantera stora förändringar, motgångar eller risker? I så fall är du en resilient person. Ring in och berätta hur du överlever svåra tider: 08-215 216.

– Folk med motståndskraft är mer hoppfulla, ser ljusare på tillvaron och har en större mening med det de gör, säger psykologen Kristin Öster när hon räknar upp några av de egenskaper som kännetecknar en person som har psykologisk resiliens.

Resiliens handlar nämligen om psykologisk motståndskraft samt förmågan att återhämta sig.

I Kropp & Själ kommer vi att undersöka vår förmåga att genomleva svåra stunder eller att studsa tillbaka från motgångar och svåra livshändelser. Hur gör vi bäst för att återhämtar oss? Ring in till oss och berätta om hur du gör för att landa på fötterna igen!

Medverkande i programmet är bland andra renskötaren och fjällföraren Erik Sarri som var med vid livräddningsuppdraget efter flygolyckan i Kebnekaise. Alla ombord på Hercules-planet omkom.

I studion: Caterina Cesaro, psykiater, knuten till Center för kris- och katastrofpsykologi, Gerry Larsson, senior professor i psykologi vid Försvarshögskolan och Kristin Öster, psykolog, Psykologifabriken.

Programmet är ett telefonväkteri 08-215 216
Programledare Ulrika Hjalmarson Neideman
Producent Shang Imam

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.04
  Metallica - One
  Album: One
  Kompositör: James Hetfield, Lars Ulrich
  Bolag: Vertigo
 • 10.29
  Metallica - One
  Album: ...And Justice For All
  Bolag: Universal Music
 • 10.34
  Cliff Martinez - Son of Placenta Previa
  Album: The Knick (Original Series Soundtrack)
  Bolag: Milan Records