Ann Heberlein: Så snabbt att rasera en karriär

29 min
Passionen att söka sanning, berätta och befinna mig i en dialog med människor har förstörts för mig, så nu strävar jag efter någon slags likgiltighet, säger författaren Ann Heberlein.

– Jag har förlorat väldigt många av mina vänner, jag har förlorat alla mina offentliga uppdrag. Och det handlar om val jag har gjort. Men det är inte för att jag är en dålig skribent, det är för att andra inte vill ha med mig att göra.

Det säger Ann Heberlein i ett samtal med Katarina Hahr där hon berättar om hur det är att vara en hyllad författare och sedan falla.

– Det finns ingenting jag kan säga, skriva eller göra som ändrar den bild som finns av mig i offentligheten och varför ska jag då lägga tid och kraft på det? Det kommer bara att göra mig olycklig.

Ann Heberlein berättar också för Katarina Hahr hur hon fått förändra sitt liv.

– Eftersom jag blev av med så många inkomster hamnade jag hos kronofogden och enda sättet att lösa den skulden var att sälja ett hus som jag älskade för annars hade jag gått under. Att leva med löneutmätning från Kronofogden är ingenting som jag önskar min värsta fiende.

Programmet gjordes 2020.