Kommer vi få gå på begravningar framöver?

40 min
Nästa vecka införs nya restriktioner för allmänna sammankomster men Svenska kyrkan vill se ett undantag för begravningar. Hur många ska få närvara på begravningar? Hur kommer upplägget se ut?

Thomas hoppas få svar på frågan om hur många som får närvara på hans pappas begravning då nya begränsningen till högst 8 personer vid allmänna sammankomster träder i kraft. Det gäller minst 7.000 begravningar bara fram till jul. Svenska kyrkan lämnade under dagen in ett remissvar till Regeringen för att försöka få ett undantag för begravningar. Hur många ska få närvara och hur länge går det att skjuta fram begravningar? Ärkebiskop Antje Jackelén gästar.

Vi fortsätter med vår intervjuserie Kvartsamtalet. Ett utvecklingssamtal med ledamöter som är nya i Riksdagen och idag är det kristdemokraten Hampus Hagmans tur. Vad är det han är mest och minst nöjd med under sin första period i Riksdagen?

Dessutom är det internationella mansdagen idag. Men finns det något mansideal att se upp till och hur ser mansrörelsen ut idag?

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman