"Vilket tempo det var innan" - Ane Brun om skapande under pandemin

54 min
På fredag släpps ”After The Great Storm”, det första av två album som kommer från Ane Brun under hösten. I dagens intervju med Lisa Wall får hon bland annat höra sig själv i en gammal intervju då hon var i början av sin karriär.

Ane Brun berättar även om livet i Oslo under pandemin och om de livskriser hon har tagit sig genom, som hon först nu kan vara öppen om.

USA VALET - POLITISKA KAMPANJER I SPEL

Vi får besök av Anton Vretander från P3 Spel som ska vägleda oss i hur presidentvalkampanjerna arbetar för att få spelare att rösta. Räcker det med Trumps twitch-kanal. Kommer Bidens taktik att finnas på en ö i det populära spelet Animal Crossing att vinna röster? Och varför blir det så rätt när kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez ger sig in i spelvärlden?

LÄSLOV! DAGS ATT KORA VEM SOM FÅR BARNRADIONS BOKPRIS

Den här veckan är det höstlov i skolorna - av läsrörelsen också utnämnt till läslov - och här i Sveriges Radio betyder det att det är de ungas tur att diskutera litteratur - och utse en favorit bland dom fem böcker som nominerats till Barnradions bokpris 2020. Årets fem nominerade böcker är "Familjen" av Cecilia Lidbeck, "I väntan på mitt ovanliga liv" av Pär Sahlin, "Den falska rosen" av Jacob Wegelius, "Mitt storslagna liv" av Jenny Jägerfeld och "Vi går varvet" av Ina Lagerwall. Hör fem elever i årskurs 6 på Årstaskolan i södra Stockholm när de diskuterar sig ram till vem av författarna som ska belönas med årets bokpris – idag pratar de om "I väntan på mitt ovanliga liv" av Pär Sahlin.

DAGENS OBS-ESSÄ

I dagens Obs-essä reflekterar journalisten och författaren Eva-Lotta Hultén över vad vi människor är för svamparna. Dessa märkliga saker som  är svåra att kategorisera, de passar varken som växter eller djur. Samtidigt finns de nästan överallt, inte minst under marken där ett enda system av svampnervtrådar som samarbetar med trädrötter kan väga så mycket 50 fullvuxna blåvalar.

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.20
  Ane Brun - Take Hold Of Me - Radio Edit
  Album: Take Hold Of Me
  Bolag: Balloon Ranger Recordings AB
 • 13.24
  Ane Brun - Honey
  Album: Honey
  Bolag: Balloon Ranger Recordings AB
 • 13.36
  Ane Brun - Don't Run And Hide
  Album: Don't Run And Hide
  Bolag: Balloon Ranger Recordings AB