Den andra vågen: Dejter, sociala bubblor och protester

36 min
Coronapandemin dominerar politiken och vardagen runtom i Europa men hur tas nya restriktioner och nedstängningar emot – och finns det något ljus i slutet av vaccintunneln?

Europa drabbas av stigande sjuk- och dödstal och på många håll talas det om en "andra våg". De tuffa och ibland förvirrande restriktioner som införs i viruskampens namn tas emot med blandade känslor och i vissa fall med våldsamt motstånd.

I italienska städer har det förekommit sammandrabbningar mellan medborgare och poliser, i Frankrike finner många kreativa sätt att kringgå utegångsförbuden och i Storbritannien utmanar så kallade lockdown-skeptiker de begränsningar som påverkar allt från ekonomin till möjligheten att dejta.

Samtidigt ställs stora förhoppningar på ett nytt vaccin, något som kräver mycket finansiering och koordination på EU-nivå.

Europapodden tar denna vecka tempen på virusläget runtom kontinenten tillsammans med Susanne Palme, Ekots EU-kommentator, Daniel Alling, korrespondent i London och Marie Nilsson Boij, korrespondent i Paris.

Programledare: Stephanie Zakrisson

Producenter: Nathalie Rothschild

Tekniker: Elin Hagman