Vad är skillnaden mellan ockultism och traditionell religion?

40 min
Hur skiljer sig ockult religiositet från exempelvis kristendomen? Vilka behov blir tillfredsställda? Det blir även kvartsamtal med Tony Haddou (V) och varför vi måste sluta spola ned toapapper.

Serien Kvartsamtalet fortsätter där vi intervjuar riksdagsledamöter, en från varje parti, som alla gör sin första mandatperiod i riksdagen. Dagens gäst Vänsterpartiets Tony Haddou är även partiets skattepolitiska talesperson. Intresset för skatteflykt är stort, vad berättar det om partiets ideologi?

Vi får också besök av Olivia Cejvan, doktorand i religionsvetenskap som studerar pedagogiken hos två ockulta sällskap som båda ägnar sig åt stegvis invigning. Har det varit svårt att få kontakt med sällskapen? Finns det något som tyder på att intresset för det ockulta ökar?

I Tranås finns det planer på att återvinna toalettpapper. Vad finns att vinna på detta och hur ska det gå till i praktiken? Vi ringer upp vatten- och avfallschefen i Tranås kommun, Torbjörn Adolfsson som ligger bakom förlaget.

Fotbollsallsvenskan går in i sitt slutskede. Hur kommer det sig att fotbollsspelare får fira med kramkalas efter gjorda mål eller vunna matcher? Är det slutkramat nu efter Stefan Löfvens tal till nationen igår?

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Ulrika Lindqvist

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.33
    LMFAO - Party Rock Anthem
    Album: Sorry For Party Rocking
    Bolag: Universal Music