Vilka manliga förebilder finns idag?

40 min
I torsdags var det den internationella mansdagen och vi undrade om det huvud taget finns några manliga förebilder idag? Det reder vi ut. Dessutom - Vad har Påven och Eskilstuna kommun gemensamt?

Många hörde av sig förra veckan angående manliga förebilder. Idag fördjupar vi ämnet genom att bjuda in två mansdebattörer. Navid Modiri som varit med och utsett årets man 2020 och författaren Attila Yoldas som skrivit Mansboken. Vi har också bjudit in sveriges första manliga genusprofessor, Ulf Mellström från Karlstad Universitet. Hur har de manliga förebilderna sett ut över tid?

I helgen hörde vi att Påve Franciskus officiella integramkonto nyligen lajkat en lättklädd bikinimodells rumpbild på Instagram. Nu visar det sig att även Eskilstuna kommuns instagramkonto också gillat bilden. Hur kommer det sig?

Idag kommer Donald Trump genomföra den traditionella traditionen där presidenten benådar en kalkon inför Thanksgiving. Det står mellan kalkonerna Corn och Cob den här gången. Varför gör man detta?

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.16
  Lill Lindfors - En sån karl
  Album: 24 Bästa
  Bolag: Universal Music
 • 15.41
  Digiffects Sound Effects Library - Turkey
  Album: Bird Sounds
  Bolag: Hot Ideas 2016