Vad säger valet av julblomma om oss?

40 min
På söndag är det första advent och många går och köper sig en julblomma. Vilken är egentligen svenskens favorit? Det blir även Maradona med Dogge Doggelito och kvartsamtal med Joar Forssell (L).

Thomas är ledig idag och ersätts av kulturredaktionens Gunnar Bolin. Vi fortsätter med vår serie Kvartsamtalet där vi pratar med nya riksdagsledamöter om hur deras första mandatperiod hittills varit. Näst i tur är liberalernas Joar Forssell. Finns det något han är förvånad över i det konkreta riksdagsarbetet? Hur är det att representera partiet nu under tuffa tider?

Vi kliver in i julblommans tidevarv. Vilken är svenskens julblomma nummer ett? Våra lyssnare föredrar framförallt hyacinten. Gunnar gillar amaryllisen. Hur viktig är julen för blomsterhandeln? Malin Hidesäter från Blomsterfrämjandet gästar.

Världen sörjer Maradona efter nyheten om hans bortgång igår. En person som har träffat honom är artisten Dogge Doggelito. Vi ringer upp honom för att höra hur det gick till. Det visar sig även att han hade en svensk förebild, vem var det?

Idag firar amerikanerna Thanksgivning. Varför nådde aldrig den traditionen Sverige?

Programledare: Gunnar Bolin

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.12
    Manu Chao - La vida tombola
    Album: La vida tombola
    Bolag: Because Music