Hur får man folk att jobba ideellt?

39 min
Förra veckan var det Black Friday och igår Cyber Monday. Idag är det Giving Tuesday som uppmanar till att skänka pengar till ideella organisationer. Hur ser det ideella arbetet ut i Sverige idag?

I Skönsmos kyrka i Sundsvall kommer man framöver kunna boka en kantor för att kunna njuta av julmusik. Eftersom att det är första december idag har vi med oss kantor Kersti Ålander direkt från Sundsvall som bjuder på ett en jullåt med sina körare!

Hur får man folk att jobba ideellt?

Efter Black Friday, Cyber Monday är det idag Giving Tuesday som uppmanar att skänka pengar till ideella organisationer. Hur står det till med det ideella arbetet i Sverige idag? Det kanske är det enda som kan ge riktig glädje? Vi har bjudit in Aron Schoung Öhman, forskare vid institutionen för pedogogik och didaktik vid Stockholms Universitet. Han har skrivit en bok om vad som får människor att jobba ideellt. Vi pratar även med Lovisa Appelberg, nominerad till årets frivilligarbetare ett pris som delas ut i helgen.

Hur blir man en bra ljudboksuppläsare?

Sedan kommer Sveriges mest avlyssnade ljudboksuppläsare Gunilla Leining till studion. Hur blir man en bra ljudboksuppläsare? Vad är det som krävs?

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Hélène Benno

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.42
    Petter Northug Jr - Petters Jul
    Album: Petters Jul
    Bolag: Martin K Music