Naturmorgon och Didrik Vanhoenacker om 2020 års naturböcker

96 min
Naturmorgons redaktion samtalar om godbitarna ur årets naturbokutgivning tillsammans med jourhavande biolog Didrik Vanhoenacker. Programledare är Mats Ottosson.

Det är ju den tiden på året när redaktionen bullar upp och pratar om årets naturböcker tillsammans med en specialinbjuden gäst. I år är det Naturhistoriska riksmuseets jourhavande biolog Didrik Vanhoenacker som ansluter till gänget. Är det någon som kan arthandböcker så är det han. Och visst kommer vi att prata om en och annan sådan, men också om allt annat som ryms i naturböckernas vidsträckta hage: idé- och religionshistoria, praktiska tips, klokskap och kamp, talgoxar och snödroppar.

De som på lördag 12 december samlas kring det (virtuella) bokbordet i Växjö, Kalmar, Eskilstuna, Stockholm och Gävle är – förutom alltså Didrik Vanhoenacker – Lisa Henkow, Joacim Lindwall, Helena Söderlundh, Jenny Berntson Djurvall och programledare Mats Ottosson.

Och vi kan avslöja redan nu att en av årets trender verkar vara inspirerande böcker om hur man får sin trädgård att myllra.

Musik som spelats i avsnittet

  • 06.33
    Digiffects Sound Effects Library - Crane Bird Version 1
    Album: Bird Sounds
    Bolag: Hot Ideas 2016