Vad händer med coronahundarna när ägarna ångrar sig?

40 min
För att sysselsätta sig under pandemin har många valt att skaffa hund. Men nu ökar hundannonserna på Blocket när allt fler ägare ångrar sig. Vad gör man om man inte kan ta hand om hunden?

På senare tid har det funnits flera exempel på att människor som under corona-pandemin skaffat en valp för att ha något att sysselsätta sig med nu kommit fram till att de inte fungerar så bra att ha ansvar för en hund. Så frågan är vad man ska tänka på när en hund måste omplaceras? Hur blir förändringen så bra som möjligt för djuret? Vi pratar med Pierre Wahlström, beteende och testansvarig för hundar i Försvarsmakten och André Andersson som driver sajten skaffahund.se.

Vår serie Kvartsamtalet fortsätter där vi intervjuar riksdagsledamöter, en från varje parti som har det gemensamt att de alla gör sin första mandatperiod. I dag har turen kommit till Miljöpartiets Rebecka Le Moine. Vad har gjort henne mest överraskad så här långt? Varför vill hon fortfarande efterträda Isabella Lövin på språkrörsposten trots att valberedningen vill ha en annan kandidat?

Dessutom undrar vi hur det gick för Greta Thunberg som igår var chefredaktör för Dagens Nyheter? Och varför räknas disktrasor som fusk inom backhoppning?

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Ulrika Lindqvist

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.05
    Bryn Terfel - Adam: O Holy Night - arranged by Chris Hazell
    Bryn Terfel
    Carols & Christmas Songs
    Etikett: Universal Music Ireland Ltd.