Kommer näthandel döda shopping som fritidssyssla?

40 min
En stor del av julklapparna i år kommer köpas på nätet. Vad kommer det innebära? Vad betyder shoppingrundan för oss som fritidsaktivitet?

Den fysiska shoppingen hotas när många kommer köpa julklapparna på nätet den här julen. Kan det här vara dödsstöten för den redan hotade "shoppingrundan"? Vad är egentligen shoppingens själ? Kommer folk hitta nya intressen när man inte kommer gå på fysiska shoppingrundor? Jacob Östberg, Professor i reklam och PR vid Stockholm universitet gästar tillsammans med Katarina Graffman, doktor i antropologi vid Uppsala universitet.

Det är även dags för vårt sista kvartsamtal med politiker som gör sin första mandatperiod i Riksdagen. Sist ut är Socialdemokraternas Aylin Fazelian. Hon är ny i Riksdagen men är redan ordförande för Socialdemokraternas partidistrikt i Göteborgsområdet och ledamot i partistyrelsen. Hur blir man synlig som individ i ett stort parti?

Breakdance blev igår klar som ny OS-gren till sommar-OS i Paris 2024. Enligt arrangören vill man ha idrotter i tiden som attraherar den yngre publiken. Är breakdance sporten som kommer göra det? Vi ringer upp Radiosportens Alexander Lundholm.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.11
  John Williams - Williams: Olympic Fanfare And Theme
  John Williams
  By Request
  Etikett: Universal Music Ireland Ltd.
 • 15.11
  Gramatik - East Coast
  Album: SB4
  Bolag: Lowtemp
 • 15.16
  Elvis Presley - A Little Less Conversation
  Bolag: Ariola