Kobe Bryant – Los Angeles fallna basketlegend

62 min
Historien om en av världens genom tiderna största basketspelare, om våldtäktsanklagelsen och transformationen till en hel stads hjältefigur.

Det är tidig morgon i januari 2020. En av världens mest kända basketspelare, Kobe Bryant och hans dotter Gianna sitter i en helikopter. Efter pensionen tillbringar han mer tid med sin familj, och framför allt med sin basketspelande dotter. Den här dagen är de på väg till hennes basketträning. Helikoptern lyfter från marken i den hårda vinden. En tjock dimma ligger Kalifornien. Under dem vaknar miljoner Los Angeles-bor upp till vilken söndag som helst. De som blickar upp har ingen aning om att det är deras stads hjälte - Kobe Bryant - som svävar ovanför. Ingen vet att det är hans sista resa i livet.

Historien om Kobe Bryant handlar om resan till att bli en av världens bästa basketspelare. Om att stå anklagad för våldtäkt och om att födas på nytt som Black Mamba. Men framför allt: om att bli Los Angeles hjälte. En historia med ett tragiskt slut.

 Programledare: Vendela Lundberg
Avsnittsförfattare: Mathilda von Essen
Tekniker: Fredrik Nilsson
Programmet är en produktion från produktionsbolaget OLGA
I programmet hörs journalisterna Amat Levin och Filip Hammar.

Ljudklippen är hämtade från: NBC News, ESPN, A&E Television, Dokumentären Musk, Intervjuer med Chick Hearn, Jimmy Kimmel, Kobe Bryant minnesceremoni, Space Jam, Dear Basketball och filmen Kill Bill.