Best of Nordegren & Epstein 6 januari 2021

40 min
Influencerbranschens baksidor, Eddie Van Halen och museum för modern politisk historia. I dagens avsnitt bjuder vi på några inslag från höstens program.

Alltmer reklampengar styrs över från traditionella medier till influencers på sociala medier. I den nya boken Badfluence beskrivs en värld av falska följare, smygreklam och tveksam etik kring reklam till unga människor. Hur mycket makt har de idag? En av författarna, Yasmine Winberg gästar tillsammans med influencern och bloggaren Clara "Underbara Clara" Lidström.

Thomas var väldigt besviken över att Louise inte spelade någon musik från Van Halen efter att den legendariska gitarristen Eddie Van Halen gått bort. Därför kommer gitarristen Fredrik Åkesson från dödsmetallbandet Opeth hit och spelar en bit ur Eddie Van Halens diskografi.

2015 väckte Thomas och Louise frågan om det kanske är dags för ett museum som skildrar Sveriges moderna politiska historia. Det har sedan dess inte hänt så mycket utöver att Sveriges övergång till Demokrati får en viss uppmärksamhet. Kommer drömmen någonsin bli verklighet? Vi gästas av Liza Carlefred, producent för Riksdagens utställning "Fira demokratin!". Vi hör även från Amanda Valentin som tillsammans med sin man ligger bakom ett digitalt museum på sajten demokratimuseum.se.

Programledare: Thomas Nordegren och Louise Epstein.

Producenter: Ulrika Lindqvist, Maria Bertell och Niklas Runsten.