Hur börjar man tälja?

40 min
Vad kan kultur och näringsliv lära av varandra? Vi gissar att efter broderi och virkande kommer täljandet bli nästa trend. Och vi pratar favorit bakverk.

Det har pratats en del om kulturens värde nu när flera museer är stängda, konserter och teaterföreställningar inställda.Hur är det med kulturen och näringslivet, kan dom hänga ihop eller är de varandras motsatser? Handelshögskolans rektor Lars Strannegård förklarar.

Plötsligt började alla brodera och virka, vi gissar att nästa grej blir att tälja. Slöjdaren Bengt Waldermarsson berättar vad man ska tänka på om man vill passera barkbåtsstadiet och åtminstone försöka få till en smörkniv?

Ansedda Prinsess konditori i Nyköping ska stänga igen efter 66 års verksamhet. Thomas Swenson som drivit familjeverksamheten sedan 1985 berättar för oss hur man får till den perfekta Napoleonbakelsen.

Och vi funderar på det här med fika – vilket är just ditt favoritbakverk och varför? Berätta på vårt IG-konto nordegrenepstein eller maila nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Helene Benno
Bisittare: Martin Wicklin
Producent: Tomas Eriksson
Research: Deniz Merdol