Kan konserver öka livsglädjen?

40 min
För ett och ett halvt år sedan skickade MSB ut broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” där vi bland annat uppmanades att ha konserver hemma. Men hur kan konserverna bli smakliga måltider?

I dag är Thomas och Louise tillbaka i etern igen, men Thomas är med på distans eftersom han testade positivt för Covid-19 i förra veckan. Han har inga sjukdomssymptom och är därför arbetsför. Duon har medverkat från olika platser förut, men nytt idag är att de kommer att kunna se varandra på en skärm. Kommer tekniken att upphäva det geografiska avståndet?

För drygt ett och ett halvt år sen skickade MSB ut broschyren ”Om kriget eller krisen kommer” vi uppmanades bland annat att ha ett förråd konserver hemma. Men frågan är hur man lagar något gott av konserverna? Kommer de få en renässans framöver? Vi gästas av Andreas Håkansson, forskare i livsmedelsteknik vid Lunds universitet och Jenny Damberg, journalist och författare till boken "Den nya skåpmaten".

Ett nytt år har just börjat och lite senare i år närmare bestämt i juni kommer Kinas kommunistparti att fira sitt hundraårsjubileum. Hur har partiets förändrats ideologiskt sen Mao Zedongs dagar? Och hur mår partiet egentligen? Det ska vi prata om tillsammans med Sveriges Radios Utrikeskommentator Hanna Sahlberg.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.41
    Geek Music - Sex And The City - Main Theme
    Album: Sex And The City - Main Theme
    Bolag: Geek Music