Hur viktiga är slogans för kommunerna?

40 min
Just nu arrangerar Språktidningen en tävling för att kora bästa förslag på slogan till en svensk kommun. Hur mycket påverkar en slogan bilden av kommunen?

Thomas är hemma och vilar rösten så Helene Benno är på plats tillsammans med Louise Epstein. Burj Khalifa i Dubai är 826 m hög och fyllde elva år förra veckan– hur högt går det att bygga och vilken betydelse har en skyskrapa för en stad som vill synas? Vi pratar med Per Hammarström som är projektutvecklare på konsultföretaget Ramboll.

Ni som lyssnade igår hörde en fiffig uppfinnare men vad ska man tänka på om man har en ide eller uppfinning och vill söka patent? Vilka är de främsta tipsen till någon som söker patent första gången? Vi gästas av Stefan Hultquist som är strategisk samordnare på Patent och registreringsverket för att höra mer om hur det går till när man söker patent.

Just nu pågår en tävling som Språktidningen anordnar där Sveriges bästa alternativa kommunslogan ska koras. Tidningens läsare har skickat in förslag och nu har de tio finalisterna presenterats. Men hur viktig är en slogan för kommunerna? Vilken betydelse har den för sammanhållningen för invånarna och för marknadsföringen av kommunen? Vilhelmina kommun bytte slogan i våras, varför? Vi pratar med Anders Svensson, chefredaktör för Språktidningen och Emma Sandström, kommunikatör på Vilhelmina kommun.

Programledare: Hélène Benno

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Ulrika Lindqvist

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.18
  Björn Skifs - Vild Och Vacker
  Album: Skifs Hits!
  Bolag: Parlophone Sweden
 • 15.31
  The Millenium Choir Of The Greek Orthodox, Archdiocese Of Australia, The Sydney Symphony Orchestra - Olympic Hymn
  Album: The Games of the XXVII Olympiad: Official Music from the Opening Ceremony
  Bolag: Fm Records