Unik tonträff i SVT:s nya dramaserie Tunna blå linjen

53 min
Serien följer fyra polisers vardag med lägenhetsbråk, hat, hot och trassliga privatliv. P1 Kulturs Lisa Bergström har tjuvkikat, och hittat både samtidsnerv och övertygande skådespelarinsatser.

VI MINNS MONA MALM

Skådespelaren Mona Malm gick bort i förrgår, 85 år gammal. Känd för sina roller i Det sjunde inseglet 1957, Fanny och Alexander från 1982 eller Solsidan 2010-2013. Hon gjorde också många TV-filmer tillsammans med regissören Lars Molin, t ex "Den tatuerade änkan" som vann en Emmy 1998. Vår reporter Björn Jansson träffade Mona Malm 2011 efter att hon vunnit en hedersbagge på Guldbaggegalan. Hör henne om vad hon själv minns bäst från sin karriär, och hennes syn på skådespeleri.

NY BOK STARTAR PEDOFILDEBATT I FRANKRIKE

En ny pedofilskandal har uppdagats i Frankrike, efter publiceringen av Camille Kouchners bok "La familia grande". Boken skildrar sexuella övergrepp i en vänsterintellektuell Parisfamilj, och den som pekas ut är en känd politisk kommentator i Frankrike. P1 Kulturs Cecilia Blomberg har läst boken och berättar om den upprörda debatten.

KLASSIKERN: SVEN KLANGS KVINTETT FRÅN 1976.

Dagens klassiker är en jazzpärla - filmen Sven Klangs kvintett från 1976. Ett dansband i en skånsk småstad får en ny bandmedlem, och nu ruckas ordningen. Ett reportage av Helene Alm.

25 ÅR MED THE HELLACOPTERS

Mer musikfilm: på SVT Play visas nu "I´m in the band-storyn om The Hellacopters". En berättelse inifrån ett rockband som gått från underground till internationell succé, och som nu är husband i På spåret. Filmen följer bandet från starten för 25 år sedan och framåt, och är regisserad av Amir Chamdin och Johan Bååth. Vi får besök av Pontus Andersson, musikjournalist och programledare på P3 Kryss som sett filmen.

VECKANS KULTURTIPS

Inför helgen bjuder vår filmkritiker Emma Engström på sina intryck av nya filmen  "The Dig". Den är regisserad av Simon Stone, och hittas på Netflix fr o m 29 jan.

Programledare: Fredrik Wadström

Producent: Ulph Nyström

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.34
    The Hellacopters - I'm In The Band
    Album: Air Raid Serenades
    Bolag: Universal Music