Hur ser tillvaron ut på elefantkyrkogården?

40 min
Vi gör en utgrävning av den mytomspunna elefantkyrkogården där före detta generaldirektörer samlas. Det blir även forskning om äldreomsorgens bemanning och uppfinnaryrkets status idag.

Thomas är hemma och kurerar sig och ersätts idag av Henrik Torehammar från podcasten "Det politiska spelet".

Med anledning av Joe Bidens installation igår tar Henrik med Louis Epstein på en resa i amerikansk musikalisk maffighet, en resa som han tror hon kommer vilja försöka glömma. Vi ringer upp Jon Lundberg, musiklärare på Kulturskolan.

Idag följer vi upp en Ring P1-fråga från Kerstin: varför måste gamla träffa så många olika personal inom äldreomsorgen? - Vad skulle det kosta att fixa? Magdalena Elmersjö, forskare vid Södertörns högskola har forskat i den här frågan medverkar för att berätta mer.

Vi fortsätter vår serie om uppfinnare. Idag pratar vi med ordföranden i världens äldsta uppfinnarförening om hur det var att va innovatör på 1800-talet jämfört med idag. Hur har statusen förändrats för en uppfinnare? Vi har bjudit in Jan-Erik Nowacki, ordförande för Svenska Uppfinnarföreningen.

Elefantkyrkogården, den mytomspunna platsen där före detta generaldirektörer samlas. Hur ser de ut där? Vad har tidigare chefer för arbetsvillkor? My Rohwedder, politikreporter på Ekot tillika Henriks poddkollega i "Det politiska spelet" gästar för att berätta mer om denna mystiska plats.

Programledare: Henrik Torehammar

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.09
  Sandi Patty - The Star Spangled Banner
  Album: Inspirational Patriotic Songs: God And Country
  Bolag: Special Markets/Word
 • 15.36
  Bert Kaempfert - A Swingin' Safari
  Album: All the Best
  Bolag: Stardust Records