Finns judisk humor?

40 min
De äldre i Emmaboda träffar färre och samma personal inom hemtjänsten, hur lyckas de? Vi pratar judisk humor. Vad är det egentligen? Sedan berättar Henrik om ett katastrofalt minne från röda mattan.

Vi har jagat vidare på Kerstins fråga från förra veckans Ring i P1 - Varför måste gamla träffa så många olika personal i äldreomsorgen? Om ambitionen är att de äldre träffar färre och samma personal - då har vi hittat ett lyckat exempel i Emmaboda norra serviceområde! Enhetschefen Anette Isaksson berättar för oss om Emmabodamodellen. Vad är hemligheten och hur mycket kostar det? Vi gör även en historiedjupdykning hur processen såg ut när Sverige avskaffade hemsamariten. Doktoranden Rebecka Strandell i socialt arbete vid Stockholms universitet besöker oss i studion och berättar.

Och dagen innan förintelsens minnesdag passar vi på att skratta. Judiskt! Jonatan Unge och hans producent Simon Moser är med och reder ut – Vad är judisk humor, var kommer den ifrån och vilka skämt kan judar bara dra med andra judar?

Dessutom med anledning av Guldbaggegalan delar Henrik med sig utav ett katastrofalt minne från röda mattan som föranledde till ett jättebråk med en nominerad skådespelare.

Programledare: Henrik Torehammar
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ulrika Lindqvist
Research: Deniz Merdol

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.12
    Crazy Ex-Girlfriend Cast, Patti LuPone, Tovah Feldshuh - Remember That We Suffered
    Album: Will Scarsdale Like Josh’s Shayna Punim? (From “Crazy Ex-Girlfriend”)
    Bolag: WaterTower Music