Förhållanden mellan fler än två

55 min
Flersamma relationer kan se ut på olika vis och bygger på en överenskommelse om att man vill ha kärlek eller sex med fler än en. Men vilka krav ställer det på relationerna?

- Man måste våga vara helt naken med sina känslor på ett sätt som kan vara jobbigt och skrämmande. Det berättar Richard som lever flersamt.

- Jag vill älska dem jag älskar på det sätt jag vill, berättar Cleo, som är förlovad med Richard och gift med en annan man, som i sin tur har två flickvänner.

- Det blir en del familjemiddagar och ibland åker vi iväg och gör saker tex jag och min man och en av hans flickvänner. Högtider firar vi också tillsammans, berättar Cleo.

Det är vanligt att personer som lever flersamt får frågan om de aldrig blir svartsjuka.
- Om man tänker på svartsjuka som en stämning som ska undvikas till varje pris, då är det ett säkert sätt att utveckla en fobi för den. Men svartsjuka ingår i livet och om vi har ett utforskande förhållningssätt till den kan den vara utvecklande, berättar Martina Hallin som arbetar som existentiell coach och själv har erfarenhet av relationer som strider mot tvåsamhetsnormen.

Gäster i programmet: Tanja Suhinia, psykolog, Martina Hallin, existentiell coach, samt Magnus Hübner som lever flersamt.

Programledare är Ulrika Hjalmarson Neideman.
Producent Clara Lowden.
Programmet sänds direkt.

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.04
  Cliff Martinez - Aortic Anerysm Junior
  Kompositör: Cliff Cliff Martinez, Gregory Tripi
 • 10.07
  Håkan Hellström - 2 steg från paradise
  Album: 2 steg från paradise
  Bolag: Universal Music Ireland Ltd.