Vad händer med djuren om djurparkerna går i konkurs?

40 min
Och kan man släppa ut djuren från ett zoo i det fria? Dessutom om munskydd på jobbet, tyska fothälsningar och hur man blir framgångsrik som administratör för grupper på t.ex. facebook.

I förra veckan berättade flera medier att djurskötarna på Londons zoo är oroliga för att djurparken inte kommer att överleva corona-pandemin. Det mesta har ju varit stängt i Storbritannien, så nu dras den välkända djurparken med ett stort underskott eftersom man saknat intäkter under lång tid. Frågan är vad som kommer att hända med djuren. Skulle det vara möjligt att återanpassa en del av dem till ett liv i frihet? Louise Carlsson, biolog på Världsnaturfonden och Daniel Roth, zoolog från Svenska Djurparksföreningen.


I måndags berättade den franska electronicaduon Daft Punk att bandet har upphört. Sättet de meddelade sin sorti på har fått väldigt lite uppmärksamhet i svenska medier. Är en explosion ett bra eller dåligt sätt att visa att det är slut?


Många svenskar är medlemmar i en eller flera grupper på sociala medier. Det kan handla om allt från köp och säljgrupper till grupper som diskuterar odling, invasiva växter, hundar eller resor. Men vad krävs det för att lyckas som administratör? Louise frågade Anders Johnsson från facebookgruppen ”Vi som älskar P1”, var han drar gränsen för vad som är okej att skriva i sociala medier. och hur man skapar en god ton i en grupp.


Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Marie Liljedahl

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.09
  Daft Punk - One More Time
  Album: Total Music: Dance Classics Vol. 1
  Bolag: Thrive Records /IDJ
 • 15.14
  Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger
  Album: Anos De Musica Electronica
  Bolag: Parlophone France
 • 15.28
  Daft Punk - Around The World
  Album: Around The World
  Bolag: Parlophone France