Hur påverkar coronapandemin språket?

40 min
Coronabubbla och coronavrede; vad säger de nya orden hur vi lever i pandemin? Dessutom om rekordfåret Baarack och om hur omvänd manlig sterilisering fungerar om man skulle ångra sig.

Köttmöte, hänglängtan, hobbyepidemiolog och locktails är några av de corona-relaterade favoritord som vi fått av våra lyssnare. Pandemin har bidragit till en massa nya, sammansatta ord och Malin Mark, språkvetare vid Uppsala Universitet forskar kring detta.


Trombonisten Nisse Landgren, medlem i Kungliga Musikaliska Akademin, hörde av sig efter vårt inslag om bristen på blåsmusiker i Sverige. Nisse menar att problemet bland annat är att blåsmusikerna inte längre syns i tv i underhållningsprogrammen och utan förebilder blir det svårt att locka nya musiker. Han är med hos Thomas och Louise med halva sitt röda instrument och spelar (resten glömde han hemma). Unik musikinsats!


Hur fungerar omvänd sterilisering och måste man betala själv, om man ångrat sig och vill ha barn? Thomas och Louise talade med urologen Lars Henningsohn om omvänd vasektomi.


Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louis Epstein
Producent: Maria Bertell

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.10
  Nils Landgren - Moon River
  Album: The Moon, the Stars and You
  Bolag: ACT Music
 • 15.22
  Nils Landgren - Stars in Your Eyes
  Album: The Moon, the Stars and You
  Bolag: ACT Music
 • 15.42
  Aardman - Shaun
  Album: A Day in the Farm
  Bolag: Aardman Records Ltd.