Varför skiljer sig allt fler efter 60?

40 min
Louise har inte skakat hand på ett år. Hur kommer vi att hälsa på varandra efter pandemin? Apropå turerna kring Kim Kardashian - ska misstänkta gärningsmän få prata ut i TV före rättegång?

SKA MISSTÄNKTA FÅ PRATA UT I TV FÖRE RÄTTEGÅNG?

För några år sen blev superstjärnan Kim Kardashian rånad i sin hyrda bostad när hon var på besök i Paris. Nu har en av rånarna skrivit en bok om kuppen. Han har även varit med i fransk tv flera gånger. Idag ska vi prata om vilka konsekvenser det kan få för rättsprocessen om en misstänkt gärningsman pratar ut i TV före rättegången. Gäster för att prata om detta är allmänhetens medieombudsman Ola Sigvardsson och kammaråklagaren Zilla Hirsch.

SKILSMÄSSA EFTER 60

Det är ett välkänt faktum att skilsmässorna efter 60 har ökat på senare år. Nu har två forskare intervjuat folk om varför de skiljer sig. Tanken är att forskningsresultaten ska leda fram till en bättre förståelse för hur äldre familjer ser ut i vår tid.
Vi har bjudit in Torbjörn Bildtgård, docent i sociologi och lektor i socialt arbete vid Stockholms som tillsammans med Peter Öberg, professor i socialt arbete vid högskolan i Gävle har gjort studien.

 ALLA SKA HJÄLPAS ÅT!

FHM:s Sara Byfors uppmanade i morse i P1 morgon alla att hjälpas åt på frågan hur vi ska undgå att öka smittan under sportloven. Vi vet alla hur det kan se ut i våra gemensamma pentryn på jobbet där alla ska se till att det hålls snyggt och rent. Varför är det så svårt med kollektivt ansvar?

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.27
  The Beatles - Hello, Goodbye
  Album: Magical Mystery Tour
  Bolag: EMI Catalogue
 • 15.42
  Lisa Ekdahl - Vem vet?
  Album: Diamanter - 90-Talet
  Bolag: Parlophone Sweden