Har corona-pandemin ökat rasismen mot östasiater i Sverige?

41 min
Munk, joint eller fri taxiresa? I USA testas olika belöningar för att få folk att vaccinera sig. Hjälper eller stjälper belöningar? Vad vet vi om de miljontals cikador som snart kommer att svärma i östra USA?

Hur har corona-pandemin och de alltmer spända politiska relationer med Kina påverkat rasismen mot östasiater? Inbjudna till programmet för att prata om detta är  ståupkomikern Evelyn Mok och Tobias Hübinette, docent i interkulturell pedagogik vid Karslstads universitet.

I USA kan man få en munk, fri taxiresa eller en marijuanajoint i belöning om man vaccinerar sig mot  covid-19. Fungerar belöningar för att locka fler att vaccinera sig eller har de rakt motsatt effekt på de tveksamma?

När Thomas var i Washington 2004 svärmade miljontals cidador i huvudstaden. Nu är det dags igen. Hur vet cikadorna att det gått exakt 17 år sedan sist och att det är dags att svärma igen? För att reda ut detta kommer Sandra Åhlén Mulio, doktorand i entomologi och mikrobiolog vid Jagellonska universitetet i Krakow.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Nanna Olasdotter Hallberg
Producent: Ulrika Lindqvist