Var går gränsen mellan dokumentär och fiktion?

40 min
Nyligen fick den tyska dokumentären Lovemobil kritik efter att de oannonserat använt sig av skådespelare. Håller skillnaden mellan dokumentärer och fiktion på att suddas ut?

Louise Epstein har varit sjuk i Covid-19 men är på bättringsvägen. Programledaren Kattis Ahlström kommer vikariera för Louise de närmaste veckorna. Men kommer hon hinna med tanke på alla program hon leder i TV idag?

I Tyskland prisades nyligen dokumentärfilmaren Elke Lehrenkrauss för sin film Lovemobil om prostituerade kvinnor. Men hon glömde att berätta att några av de medverkande var skådespelare vilket resulterade i att hon vill lämna tillbaka priset och 200 000kr. Håller skillnaden mellan dokumentärer och fiktion på att suddas ut? Är det i så fall bra eller dåligt? Hur mycket får man som regissör kliva in och styra? Det ska vi tala om med dokumentärfilmarna Nahid Persson och Markus Lindeen.

Vi fortsätter diskussionen om antidepressiv medicin till deprimerade hundar. Vad går att göra istället för att medicinera djuren? Det inte är hundarna utan ägarna det är fel på enligt dog listener Celest Fisker. Vi ringer upp henne för att höra mer.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Kattis Ahlström

Producent: Maria Bertell

Research: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.09
    Yasin - Young & Hartless
    Album: 98.01.11
    Bolag: MadeNiggaMusic